Veckan gick fort som vanligt, nu kommer äntligen eleverna på tisdag! Vi kommer att välkomna tre nya klassen på mellanstadiet. Jag kommer att hinna vara mentor för åk 5 i någon månad innan deras ordinarie mentor kommer loss från sitt gamla jobb.
 |
| Veden ligger på plats |
Den här helgen hade vi egentligen inga planer att göra något särskilt, ändå har det varit fullt upp och så även idag. Under veckan hade svärfar varit här och lassat av ved som vi nu staplat i Johans hembyggda bänkar.
 |
| Den vita stenen |
Vi hade också tänkt att fylla rabatten framför altanen med vit sten. I fredags hade Johan varit och köpt sten och marktäckande duk. Det fick komma på plats igår innan regnet kom. Eftersom vi fick gå in på eftermiddagen kunde vi pyssla med en av alla inomhussysslor som ska göras. För ett tag sedan var vi iväg och köpte tyger till blivande gardiner. Sovrum, badrum och tvättstuga är klart hittills. Nu var det dags för vardagsrummet att få lite färg.
Kvällen avslutades med grillade musslor som vi länge tänkt testa. Längst ner hittar ni receptet! Supergott!
Idag ska vi hjälpa flicklaget i IFK att sälja 50/50-lotter innan matchen mot Häcken. Därför tänkte vi hitta en god brunch att äta innan. Det var lättare sagt än gjort. Många brunch-ställen i Göteborg har tydligen sommaruppehåll. Vi var sugna på att testa något ställe där ingen av oss har varit men det hela slutade med att vi får gästa Casinot ännu en gång. Hoppas på att vara proppmätta till derbyt!
 |
| Grillade musslor med citronmajonäs och rostad potatis |
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 10 klyftor vitlök
- 2 krukor bladpersilja
- 3 dl olivolja
- 2 citroner, saft och skal
- 1 bananschallottenlök/färsklök
- 1 kg färskpotatis
- 2 dl majonnäs
- 1 citron saft och skal av
- Svartpeppar
- Salt
- Blanda potatisen med salt och olivolja och rosta i ugnen på 225 grader i 25 till 30 minuter.
- I en blender, mixa vitlök tillsammans med två krukor persilja, olivolja samt skal och saft från en citron tills oljan är slät. Spara några persiljablad till servering.
- Slå upp den mixade oljan i en bunke tillsammans med fint hackad schalottenlök.
- Blanda majonnäs med skal från hela citronen och saft från halva.
- Tvätta och borsta musslorna. Kasta alla som har trasigt skal eller som inte stänger sig när man knackar på dem.
- Lägg musslorna på en grillplåt och grilla sedan tills alla öppnat sig och är tillagade, det går snabbt på grillen.
- Så fort musslorna är klara, vänd ner samtliga i den mixade oljan och blanda runt så alla täcks. Ta ut potatisen från ugnen och slå musslorna och oljan över potatisen och blanda runt. Servera och toppa med persiljablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar