22 okt. 2015

Äpplepaj

Jag måste helt enkelt dela med mig av det här fantastiska receptet på äpplepaj som jag nu testat två gånger. Den är garanterat 100% onyttig och med lite vaniljglass blir den himmelsk!

Ingredienser

6oo g äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
3 dl socker eller 2 dl råsocker
¾ dl ljus sirap2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl vispgrädde

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

Pajen står sig väl i kylskåp i flera dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar